Fäbless för äldre damer

Det är bara att konstatera, om du verkligen vill gå hem hos G bör du vara kvinna och åtminstonde uppnått pensionsålder. Då har du riktigt bra odds för att vara poppis hos honom. Kanske är det så att du bör vara mamma till mig eller maken också, men där är ju redan platserna tagna. För det finns liksom inget som slår att få spendera tid ihop med farmor eller mormor. Då är man som förälder inte mycket värd, den saken är säker. Att gå runt och hålla dem i handen, leka, gosa in ansiktet i benen, pussa på och bara allmänt få vara nära. Då är G som lyckligast tror jag. Och varje gång jag ser det blir jag alldeles varm inombords. Att han knyter an så fint till andra än mig och maken, att han blir så glad och tillfreds med dem. Det värmer mammahjärtat. Vi tror att det nog till viss del hänger ihop med att han nere i födelselandet, när han under en längre tid bodde hos kvinnan som ordnade så han blev vår, hängde mycket i köket hos den lite äldre hushållerska. Jag tror det var en viktig person i hans anknytningshistoria och det ger hans kärlek till mormor och farmor ytterligare en varm dimension.

Farfar och morfar då? Jodå, de är okej, men det går liksom inte att jämföra. Och även om morfar åkte  upp något pinnhål den här helgen när de varit på besök, så det är ingen tvekan, G har en fäbless för äldre damer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s