En mamma är alltid en mamma

Det spelar nog ingen roll hur gammal man blir, mamma är alltid mamma. Och fast jag är över fyllda 40 och numera själv en mamma så behöver jag min mamma. Hon lär mig ännu hur jag gör saker – syr till exempel. Eller om man kan göra fläderblomssaft som klarar att stå i rumstemperatur länge. Hur småbarn brukar fungera, hur de egentligen beter sig när de har feber. Och hon finns där och stöttar i stort som smått, per telefon eller handfast på plats. Med mamma på platts i helgen lättade paniken jag kände. Jag kunde slappna av en stund. Visste att sonen hade det tipp topp bra med sin älskade mormor samtidigt som jag kunde få stöka runt i köket. Eller bara sätta mig ner och skriva en stund. Hon ändrade sina planer för några dagar, hoppade på planet för att jag satt där i telefonen och grät och bara inte orkade längre. För att jag behövde min mamma, min trygget. Och precis som jag skulle släppa allt för sonen, gjorde hon det för mig trots att jag är stor och utflugen. Det spelar ingen roll hur gammal man blir, man behöver alltid sin mamma. Så tack mamma för att du finns och inte slutar vara min mamma ens när jag är vuxen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s