En extra timme

Förr var omställningen till vintertid i stortsett bara härlig. En timme mer sömn – vad är det att inte gilla? Att det är en fånigt nollsummespel och att jag hatar när omställning till sommartid kommer skjuter jag åt sidan i tanken när jag fått sova länge och ändå haft massa dag kvar.  Som mamma till ett barn som helst kliver upp vid halv fem och ibland redan vid fyra är dock att vrida tillbaka klockan inte lika roligt längre. I år var hade vi dock en taktik. Vi har tvingat sonen att vara uppe på kvällen trots att han bara varit trött och lag sig på oss i soffan för att få sova va en stund. Belöningen (för oss vuxna) har varit en son som sovit till halv sex-sex! Men idag är vi då tillbaka på ruta ett med en son som vakna halv fem. Så nu tvingar vi sonen att vara vaken på kvällarna trots att han står vid sin säng ocv tydligt signalerar att han vill sova.  Har en känsla av att vi får äta upp det här längre fram när han blir äldre och fattar att få vara uppe är roligare. Och vi inte vill annat än att han ska sova…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s