Inte börja hosta nu, inte hosta, inte hosta

”Inte börja hosta” – det har varit veckans mantra här hemma. Sonen hade en tid för MR-röntgen idag och den skulle ske under narkos, eftersom det handlar om att ligga blick stilla, inte direkt vår sons starkaste gren. Och förkylning och narkos går inte ihop. De senaste dagarna har snoren flödat ymmigt och bara någon enstaka hostning här och där har hörts. Vilket visst var ok, för han sövas och röntgen är nu gjord.

Röntgen görs som en del i utredningen hos neuropediatriken för att söka efter hjärnskador. Själva utredningen har egentligen inte dragit igång, så vi får förmodligen vänta ett tag på beskedet. I sådana här lägen är det också skönt att bo i en storstad och att ha närhet till speciallistvård. En neuroavdelning gör onekligen att personalen är lite vanare med barn som G. Vi fick känna oss ganska normala för en gångs skull, inte behöva förklara hundra saker gång på gång.

Men det skar i mammahjärtat när skrutten sedan vaknade för jösses så ledsen han var. Allt konstigt och främmande, helt groggy av sömnmedlet han fick och stenhungrig efter att inte ha fått äta sedan frukost. Och då sticks en Piggelin fram – och det ver i sjutton om det gjorde saken bättre eller värre, han som nog inte fått isglass förut. Men så småning om vaknade han till liv och började promenera fram och tillbaka i de långa härliga korridorerna och bit för bit blev det som vanligt. Och väl hemma kom hosta.

3 tankar om “Inte börja hosta nu, inte hosta, inte hosta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s