Lågintensiv krigföring

Helgmornar hos oss kännns just nu som en form av lågintensiv krigföring. Vaknas i sedvanlig ordning tortyrtidigt vid halv fem när lilleman vaknar med vad som i alla fall känns som ett ryck. Inom loppet av någon minut är han ur sängen och har slagit på taklampan. Ligga och mysa sa du? Nä, inte riktigt den melodin som spelas hos oss. Sedan följer en timme av försök av att sysselsätta sonen fram till en lite mer frukostlämplig tid, helst med något där man själv kan fortsätta att halvslumra eftersom vi väldigt sällan vaknar med hans energi. Frukost brukar innebära en stegrand ljudnivå med hamrande av sked mot skål och kast med medelstor vattenflaska över hela köket, för att direkt följa upp det med ilska och därmed skrik för att flaskan är borta. Sedan är det de ena buset efter det andra. Ta en av soffkuddarna och lägga i diskhon. Pilla upp barnskyddet till sopskåpet och leta fram något lagom kladdigt ur soppåsen. Dra upp en tröskel eller två (tunna trösklar förvisso, men ändå). Välta barnvagnen. Springa och öppna dörren till sovrummet där den andra föräldern (försöker) sover med hjälp av öronproppar. Öppna kylen och komma med valfri syltburk i handen. Märka att lådan under ugnen inte var stängd och  börja slamra med plåtarna. Köra runt med kontorshurtsen som står i hallen. Skjuta runt på köksstolarna. Hitta kakburken och bära runt på den. Ställa sig på tå och se vad man kan fiska ner från köksbänken – ah en disktrasa, den åker in i munnen. Och en en stund senare en diskborste, hamna oxå i munnen. Bära in skorna från hallen in i vardagsrummet. Upp i soffan och pilla på golvlampan så den lilla hallogenlampan i den ramlar ut. Allt som man inte får attackerar han med, allt som mamma måste komma och avstyra. Så ser kriget om uppmärksamhet ut. Att pilla med alla saker på sitt rum vinner man inga slag med verkar han tycka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s