Lite bättre info önskas tack

Kanske är det för att jag själv jobbar med kommunikation som jag är lite extra känslig, men jag är ganska trött på den bristande informationen man får i många av kalleserna som dimper ned i brevlådan med landstingsloggan på. Nu senast har vi exemplet från neuropediatriken. Vi har fått telefontid med läkaren på måndag. Men jag är inte säker på anledningen till det. Kanske är det något om intyget jag har bett om eller så är det med anledning av MR-undersökningen vi gjorde i förra veckan. Inte ett ord om varför. Men vi har bara 10 minuter på oss, så vi ska ha våra frågor förberedda. De uppmanar oss också att kontakta dem om vi vill ändra tid eller telefonnumret vi vill bli uppringda på. Frågan är bara vilket nummer de har tänkt att ringa oss på. Min eller makens mobil? Eller min jobbmobil? Eller kanske hemtelefonen. Jag tror att alla numren är antecknade hos dem men vilket de har valt finns det ingen information om. Och brevet är ju adresserat så där lagom anonymt till ”målsman för XXX” så inte heller där får vi någon vägledning. Så precis som när vi ska lämna blodprover för uppföljning av järnvärderna och det där inte finns någon information på kallelsen om provet ska tas fastande eller innan en viss tid (något som ofta gäller för just järnprovet) så har vi valet bara låta det som sker ske och helt enkelt se vem de söker och på vilket nummer och hoppas på tur eller ta det säkra före det osäkra och ringa dem innan och kolla. För vi har ju som bekant inte tillräckligt med offentliga kontakter kring sonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s