Halvägs

Vi är nu halvvägs i adventsnedräkningen, lika många dagar av december är avklarade som de som kvarstår innan det smäller. Innan det är jul. På riktigt jul. De där tre skälvande dagarna man menar när man säger ”jul”. Det där tre futtiga dagarna som ska lysa upp hela vintermörkret. Vara ljuset vi strävar mot hela gråa och våta november och december och det som glimmrar som ett fint minne hela trötta januari till och med mars. Det är en tung börda på tre dagar.

Så jag försöker göra det bästa av hela december. Pynta med ljusstakar och kulörta kulor i fönstren från första advent, julbaka i slutet av november, sätta upp pynt lite pö om pö från att första ljuset tänts, äta julskinka på hälften av alla mackor som passera min mun under årets sista månad, jubla åt julbord och bara allmänt ödsla på med jul så mycket det går. Ändå infinner sig inte julkänslan så här vid halvtidsmarkeringen i år. Funderar på om det beor på den totala avsaknaden av minusgrader och snö (hör hur regnet faller mot fönstret i skrivandes stund) eller om det hänger ihop med att tiden i höst verkar ha snurrat helt hysteriskt fort på jobbet och min hjärna på något sjukt sätt tror att det är mars allaredan och liksom inte är inställt på jul. Eller om det bara är det faktum att maken i går deklarerade att nej, vi kan inte ha någon julgran i år med tanke på att vi har två små – iofs mycket söta – marrodörer när det kommer till gran, så att det nog blir bäst för vårat humör om vi hoppar över det. Men jag vet inte om mitt julhumör klarar sig utan gran. Så nu funderar jag på att pynta gardinerna med de sladdlösa julgransljusen. Kanske kan det fungera som substitut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s