Hjärt- och lungräddning på drömmen utförd med framgång

Så snabbt det kan ändra sig är, livet alltså. För mindre än två månader sedan kändes det som om mina drömmar dog. Drömmar om hus, jobb, chefskap. Men det är som att någon utfört en hjärt- och lungräddning på chefsdrömmen för hey presto – om två veckor hoppas jag in som tillförordnad (tillfällig på en mer normal svenska) chef för en uppföljningsavdelning i några månader. Kanske så länge som ett halvår, vi får se. Och det damp bara ner i knät, sådär som man aldrig tror att riktigt bra chanser ska göra. Inte för mig i alla fall. Men det gjorde det, jag blev föreslagen och tillfrågad och ja, om två veckor kan jag inte gömma mig bakom någon annan. Visst funderar jag på om det är så klokt. Med sonens situation, med utredning som de borde komma kallelse till nu, med mycket runtomkring vår familj. Orkar jag? Orkar vi? Vi får se, det är ju tillfälligt så jag behöver ju i värsta fall bara hålla ut ett tag och sedan gå tillbaka till det vanliga igen. Men jag känner snarare att jag behöver det här. En positiv motpol till det tunga. När det är ebb får man mer strand att gå på. Min sorgvpg har gått ut i ebb tror jag, så undertiden går jag på den bredare strandremsan. Tids nog kommer sorgevågen tillbaka och det blir åter en balansgång, men just njuter jag av breda mentala och själsliga sandstränder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s