Mer strössel åt folket!

Satt hos frissan häromdagen och tjuvlyssnade på de bredvid mig, så där som man gör när man sitter hos frissan.  De pratade om inredning, uppenbarligen hade kunden köpt hus och höll på att inreda barnens rum. Neutralt i vitt och trä var att föredra framför Hello Kitty eller ve och fasa en säng som en Bilars-bil. Satt där och funderade på varför det är så hemskt med Hello Kitty eller en Bilarssäng om nu barnet blir glad för det. Varför sätter vi föräldrar sådana stämplar på barnets smak? Varför sätter vi oss till doms över deras källa till glädje?

Jag ska inte låtsas att det inte klirrar omkring mig just nu när mina stenar träffar glashuset kring mig, för jag kan också göra så. ”Nej, inte så mycket strössel på cupcaken, det ser så kladdigt ut” sa jag tex till systersonen som hjälpte mig att baka när min inre konditorwannabe skrek i högan sky. Men varför då? För systersonen var alla strösselformerna himleriktet och barn lever ofta enligt devisen ”more is better”.

Vem är jag att säga att mer strössel inte är rätt väg att gå? Att Hello Kitty inte är den vackraste kisse som ett barnaöga skådat? Att en Bilarsäng inte är det bästa sättet man kan sova på som sjuåring? Varför måste vi dumma barnets smak bara för att den inte stämmer överens med vår? Varför ska vi överföra vår smak på barnet, har de inte rätt att utveckla sin smak? Jag menar, jag skulle inte uppskatta om maken rakt av bestämde hur min handväska ska se ut till exempel. Nu jag har jag ju iofs en son som inte riktigt kan uttrycka smak på det här sättet ännu, men jag ska försöka att komma ihåg att världen inte går under av en Bilarsäng eller en Hello Kittytröja på dagis.

En tanke på “Mer strössel åt folket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s