Att ljuga eller vara taktisk

Då har vi nu fyllt i första ansökan om stöd enligt LSS. Vi ska bjuda in ännu fler personer i vårt liv, i vår innersta vrå, till våra vanor, brister och tillkortakommanden.  Ja, jag vet att vi inte ska se det så, men så känns det. Vi har en situation där vi, två friska föräldrar inte räcker till för att ta hand om ett barn, utan vi behöver hjälp. Vi behöver någon som tar vår roll ibland. Jag vet att sonens energinivå inte är normal på långa vägar och att den i kombination med bristande kommunikation som ersätts med skrik tär enormt. Det har jag fått höra från ett gäng med proffs på sådana här barn. Ändå sitter jag här och tänker att det här  nog är överdrivet, ska vi verkligen kunna få hjälp en eftermiddag /kväll i veckan – det skulle väll alla föräldrar önska. Men även om jag vet med ett sunt förnuft så går det inte ihop med känslan i hjärtat, skammen och skulden i själen.

Så jag vänder och vrider på dagar och timmar, hittar en nivå som ändå känns bra och får rådet – dubbla det. ”Annars får ni bara hälften av vad ni eg önskar.” Så nu kämpar jag med känslan av att ljuga vs att vara taktisk.

Åh, ytterligare ett sånt här ”det trodde jag aldrig jag skulle göra som förälder ” tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s