Utan vittne – vad hände egentligen?!

Jag sitter här i soffan, lite lätt chockad. Vad hände precis? Vad gjorde jag egentligen? Jag har för första gången nattat sonen utan att vara i samma rum. Han somnade själv i sin säng. Själv!!! Och gud så det stör mig att jag inte har något vittne till det för maken kommer hem sent. Men sonen var trött, gick in i sitt rum, började stänga dörren som han gör innan läggdags, stod där i dörren och  på sitt sätt signalera att han ville sov. Så tja, jag tänkte – jag kan ju testa. Bäddade ner honom, gick ut, lämnade dörren på glänt, sa nattinatt när han ropade och när det tilltog sjöng jag. Men gick inte in. Och vips så var det tyst. Han sov. Kan inte riktigt fatta att det ens gick. Sitter nu här med en konstig mix av att känna mig stolt, ha dåligt samvete för att han inte fick ha någon bredvid sig närbild somna och känslan av ”jaha, är det så här det är att ha ett ”vanligt” barn. ”

2 tankar om “Utan vittne – vad hände egentligen?!

  1. Mjae…det tog några år innan vi fick till det där med nattning och ibland blir man fortfarande helt knäpp på tio-åringen som aldrig somnar och sedan är dödstrött och sur på morgonen… Suck. Även ‘vanliga’ barn har sina hang ups men jag gissar att ni har det mesta i kubik. Hoppas ni får en ny trend med lätta nattningar -det är nu verkligen värda!

    Gilla

    • Nattningen har vi eg inga problem med. Han vill sova tidigare men vi håller honom uppe eftersom han annars kliver upp svintidigt. Och vi lägger oss i han säng, sjunger en stund, han somnar och det tar kanske 20 min. Det är undet natten som problemen är, hans behov av oss sååååå nära, inte kunna somna om själv och att han vaknar flera gånger. Och så att vi föräldrar nästan låsts i tanken att så här kommer drt vara, för att så mycket annat är problem. Så det handlade mest om att det gick. Det har inte gått igen – men det gör inget just nu. Jag blev stärkt av att det gick. Det gav mig hopp. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s