Lugnet efter stormen

Idag är det lugnt och stilla. Halverad styrka i huset då systeryster skjutsar sönerna till sin pappa för julfirande.  Vi är hemma med sonen, en mormor och en morfar. Varvar ner efter gårdagens anspänningar. Firar svensk jul i London i år. Var på christmas party på syrrans jobb i går. En med stort fokus på barnen. Men sannolikheten att G skulle orka två timmar av ansiktsmålning, lekar, macka till lunch och tomte var minimal. Så vi anslöt lagom till tomten och han nöjt nog mest av att få springa i den långa korridoren och snurra på kontorsstol. Enkelt nöje, men hans nöje. Och åka tåg. Tåg där man ser ut och inte någon tråkig tunnel. Då gick det till och med bra med försening så trots att resan tog 40 min, hade vi inga problem att sitta så länge.

Sedan hem, laga mat och som man gör på julen – laga lite mera mat. Lägga julklapparna under granen och inse att det blev så där hysteriskt mycket julklappar i år igen – fast vad gör det tänker jag, det är bara jul en gång om året. Älskar glädjen hos dem när de öppnar och får både hett efterlängtade saker så väl som några finfina överraskningar. Och i år greppade G lite mer. Han smittades av kusinernas förväntan,  blev alldeles spattig och tjöt av glädje. Förstod att man ska öppna paketen. Förstod vad som låg i dem.  Svintrött och vrålhungrig men med ett äpple och Coca Cola som energipåfyllnad ändå gick det bra. Jämnåriga kusinen blev otröstligt ledsen när en av de önskade sakerna inte låg i paketet, trots flera finfina presenter. Men så är det att vara fyra och ett halvt och lära sig att man inte får allt man önskar sig.

Så åt vi all maten och fick i jämnåriga kusinen sju tuggor mat efter förhandling och löfte om en minipåse chips till dessert.  Alla har vi olika preferenser här i livet. Sonen ramla och slog ihop med pappas haka och fick ett jack i läppen som resultat. Sedan vart det pyjamasar för hela slanten, unga som testa leksakerna och så drog alla i säng. En julafton till sin ände och en känsla av att det går framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s