Den ständigt närvarande sorgen

Snart är dagen här då vi firar fåddelsedagen. Tre år sedan vi satte oss på planet för att få vår son, äntligen bli den familj vi drömde om. Då vi fortfarande var fulla i framtidsbilder som visade på en son som vi skulle göra alla de där barnsaker med. Spela fotboll, pussla, gå på första bion, höra om hans dag på dagis, låta honom vara med och laga mat, rita teckningar och allt som hör småbarnsåren till.

Men det blev nog bara drömmar det där. Eller tar oändligt mycket längre tid innan de uppfylls. Det har istället blivit så att en sorg följer mig. Den släpper inte taget. Finns alltid med. Sorgen över det som inte blir för oss.

När jag ser jämnåriga barn som kan så mycket. Räkna, klä på sig själv, berätta vad de vill äta till middag, spela spel på mobilen. Då finns den där, sorgen. När jag ser vänners jämnåriga barn på fejan som ritar teckning efter teckning, som är helt uppspelta över skidåkning och tjatar om det, som njuter en kopp choklad efteråt, då väller sorgen fram.

Påminnelsen om att det inte blev som vi drömde. Känslan av att vara snuvad på så mycket. Det är som att sorgen hänger som ett fransdrapperi framför allt vi ändå får från vår älskade lilla orkan, hänger där så jag inte riktigt ser.

2 tankar om “Den ständigt närvarande sorgen

  1. Tår i ögat. Jag känner igen det. Det går aldrig över, det ändrar bara skepnad med åren. Jag antar att man hittar sin väg, sitt sätt, att leva, överleva och gå vidare med sin egen verklighet. Man kan bara göra det i sin egen takt och på sitt eget sätt.
    Och det blir bra ändå. (Försöker jag alltid påminna mig själv om.)

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s