Ny söndag, nya objekt

Så var mäklarnas jullov över och söndagarna ägnas nu åter åt husjakt. Det förbereds med timmar hängandes på Hemmet letandes efter lämpliga objekt. Visa maken, kolla ev besiktningsprotokoll, ringa mäklaren för att säkra att de inte är på väg att sälja innan visning. Sedan välja ut objekten utifrån intresse och hur vi kan optimera ordningen för att hinna med så många som möjligt.  Söndagen blir som regel en logistiklövning värdig en budfirma när vi ska in alla tre, av med skor, skaka hand med mäklaren, trängas runt med typ hundra andra par där bara mängden barn i släptåg skiljer oss åt, fundera på om det blir bra att slå ut väggen mellan kök och vardagsrummet, om sprickan i väggen är ett problem eller inte, hindra sonen från att riva ner tavlor eller klättra upp på sängen, småle artigt åt ett dåligt skämt från mäklaren.  Så på med skorna igen, hyska in sonen i bilen, köra en liten bit och så göra om allt en gång till. Minst. I de här lägen är det en välsignelse att bara ha ett barn. Så åker man hem några timmar senare och diskuterar ”känslan” som tillsammans med besiktningsprotokollet och några grova kalkylering på takomläggning, nytt kök, utslagning av den den där väggen, alla ytskikt och ev fläkt i källaren för att få bukt på radonhalten avgöra om man ska vara klistrad vid mobilen och delta i en budgivning. Eller två. Tre. Men förmodligen var minst tre av de andra paren vi såg på visningarna galna och budar upp det redan dyra huset ytterligare en miljon. Och jag gör en mental utflyttning, eftersom jag en timme efter visningen tydlig såg vår soffa i det där vardagsrummet och hur otroligt snygga mina parfymflaskor skulle se ut i den lilla nischen i badrummet, förbannar vår förkärlek för ekonomisk säkerhet och hoppas köparna går i personlig konkurs inom ett år. Eller att det är en bostadsbulla som spricker innan vi hinner köpa.

Två timmar senare loggar jag in på Hemmet igen och cirkusen fortsätter med ytterligare en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s