Sockar som rockar

image

21 mars, dagen då föräldrar glatt slänger på barnen olikfärgade strumpor, fotar och lägger ute på fejan och instagram. Man hyllar alla med down syndrom och en del hyllar udda och olikheter rent generellt. Nu vill jag inte racka ner på någon som visar medvetenhet om att alla inte är lika och att man vill medvetandegöra det och visa att alla är lika värda, men jag kan inte låta bli att undra – rockar era sockor lika mycket året runt? För alla olikheter? För den där kollegan som verkar så otroligt svart och vit i sitt synsätt och som garvar överdrivet frenetiskt åt saker men totalt missar subtil humor? För den där tioåringen i ditt barns klass som aldrig kan sitta still på lektionerna och ständigt stör alla andra med sina hundra frågor om all världens ämnen i en strid ström. Mot kusinen som aldrig vill släppa sin mammas hand och verkar sjukligt bunden till sina föräldrar? Till barnet i första klass som inte förstår liknelser utan tolkar allt andra säger bokstavligt. För den där lilla killen som gör konstiga höga skrikljudĺ hela husvisning igenom och som uppenbarligen kan gå och är stor nog att göra det själv men som föräldrarna ändå bär runt på?

Rockar sockorna då till med förståelse eller en tanke om att du kanske inte har hela bilden klar för dig. Att det kan finnas något mer undet ytan som du inte känner till? För även om jag älskar att folk uppmärksammar en dag som 21 mars så behöver de som är lite annorlunda eller har barn/syster/make/mormor etc som är annorlunda förståelsen 365 dagar om året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s