Med huvudet fullt av musik

Det gick liksom inte att gå normalt. Inte heller att stå still. Hon var tvungen att knixa lite med benen fram och tillbaka. Röra lite på foten.Trumma lite med fingrarna. Huvudet i en rörelse som på en docka med hals av en springfjäder så det flöt fram och tillbaka. Hon kände hur hela kroppen bara ville dansa där hon stod på perrongen och väntade. Ville ta några steg, snurra ett varva och slå ut med armarna. Det spelade ingen roll att det var en sådan där morgon i mars, när snön yrde i luften, vitfärgade gräsmattan men bara vätte asfalten. En sådan där morgon när våren som var på kort besök veckan innan med solsken och 15 grader känns mer avlägsen än någonsin. En sådan där morgon när humöret borde varit i skolorna eller där under. När livspussel och vardagsstress bruksde sätta käppar i hjulet för den där goa känslan. Men inte idag. Av någon helt oförklarlig anledning. Så konstigt tänkte hon. Så ovant. Inte heller visste hon varför. Kanske för att öronen idag fylldes av musik från hörlurarna och inte en ljudbok om mord eller finanskriser. Hon kunde bara inte hindra sig utan lät sig ryckas med och gick som om alla hörde musiken. Sträckte på sig och trummade glatt med fingrarna mot benen. Rycktes med i musiken, började ljudlöst sjunga med. Hon tittade upp, såg att hon var iakttagen men struntade i det utan fortsatte att njuta av musiken med små rörelser och ett glatt ledende. Och belönades med ett stort leende och tummen upp från den äldre kvinnan som iakttagit henne med glädje och en viss avund över modet att släpps loss, om än så lite, om än så kort stund, men ändå bara låta sig ryckas med för en stund och njuta av musiken.

En tanke på “Med huvudet fullt av musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s