Nyanser

Jaha, då kör vi femte natten med Melatonin. Hittills har han sovit bra med det en natt då han vaknade mindre, sov djupare och sov längre) 5.30 men det är längre när trenden på sistone varit 4.30-4.50). En natt var det ingen skillnad, två nätter har det varit djupare sömn men vaknar 4 och 3.30 (efter att vi gick över tillsommartid!!!). Så betyget hittills är inte det bästa. Men vi är på låg dos så i morgon kan vi pröva med att dubbla.

Adhdmedicinen har väl varit lite bättre. Fast det är verkligen nyanser vi pratar om. Lite lugnare, kanske. Tystare tycker vi nog. Skötte sig exemplariskt ute idag. Höll i vagnen hela tiden, utan tillsägning, normalt släpper han efter 4-5 sekunder och man får uppmana. Hängde med mig bra i parken, började inte pussa främmande barn när jag sa till od. Fast främst märker vi det nog när tabletterna går ur honom, då kommer ljuden och rastlösheten.

Inte helt lätt att börja två sorters tabletter samtidigt heller. Vad är reaktion på vad? Hur ska de tas för att inte störa varandra. Svårt dessutom när den som tar tabletterna inte själv kan säga hur det känns, vad som händer.

Sist men inte minst har vi svårigheterna att få honom att tablettetna hela. Inte spotta ut, inte tugga, svälja hela. Var bannemig lättare att ge katten tabletter när det begav sig.

Men vi kämpar på. Det är låga doser, han verkar svara lite och utan större biverkningar. Och läkaren var på det klara med att vi börjar här och känner oss fram och att det finns alternativ längre fram. Men just nu håller vi i och testar vidare och studerar nyanserna i beteendet.

4 tankar om “Nyanser

 1. Hej. Vad är det för adhd medicin ni använder? Vi har haft melatonin sen efter jul. Vi upplever att han sover djupare och framförallt att han somnar om snabbare. Vakennätter har vi fortfarande men de har blivit färre. Vaknar dock minst en gång varje natt trots melatonin.

  Gilla

 2. Håller tummar för att ni hittar rätt preparat och doser för att få vila på nätterna och lugnare dagar. Om hjärnan får vila orkar den också lära sig nya saker. Hoppas, hoppas.

  Gilla

  • Ja den viktigaste effekten är att hans hjärna får sömn för det är ju oxå då den utvecklar sig och att hans hjärna behöver lite lugn även på dagarna så han verkligen kan ta in saker och lära sig. Och vila för oss är såklart viktigt, men mest för honom.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s