Vi jobbar inte så

Inte var dag en är ute och ”rumlar” så här inte! På väg hem från middag på stan med tre andra ”diagnosmammor”. Dessutom har vi alla barn som vi fått via adoption. I nästan fyra timmar har vi pratat om vår gemensamma värld. Jag har känt tillhörighet, igenkänning. Förfasats och förvånats. Vi har pratat om avsaknad av vänner till barnen, vår egen sorg, puckad personal i vården eller kommunen. Och alla vet, alla förstår. Det är inte så ofta det är så, att man delar det. I andra sammanhang ser inte allt för sällan att den man pratar med inte förstår. Eller när de säger ”ja, men du vet hur det är” så gör jag inte det, för jag delar inte samma värld. Jag har min ovanliga vardag. Fast ikväll var den helt normal. Och var annars är det naturligt att följande meningsutbyten följer. Vi har pratat lite hastigt om pecks,ibt, bildstöd, metoder för att träna och kommunicera inom autism, och jag hör uppenbarligen lite dåligt.
– Har du bild?
– Nej, vi jobbar inte så.
-Jag menar foto på G.
Jag förstår om andra inte fattar, men där och då garvade vi gott och jag kände all den där tillhörigheten jag så ofta saknar. Tack för ikväll tjejer!

En tanke på “Vi jobbar inte så

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s