Förgiftande ansökan

Sverige är ett fantastiskt land när det kommer till det stöd samhället ger svaga, även om den försämrats och urgröpts över tid (eller om det är upplevelsen, sak samma). Men fy f-n vad det suger kraft och energi att få hjälpen.

Ny ansökan om stöd enligt LSS ska in. Avlösarservice och korttidsvistelse  söker vi om i år igen. Hoppas argumenten blev tydligare i år, för de är eg de samma som i fjol. Situationen med sonen är den samma som för ett år sedan när kommunen tyckte att vi nog klarar oss rätt bra själv och bara behövde fyra timmar i veckan. Så jag hoppas att mina tårar och sonens utbrott och gråt i fredags på mötet får dem att förstå. Att den nya handläggaren förstår att jag står på bristningsgränsen och att det inte är ett skämt när jag säger att jag är rädd att jag håller på att drabbas av utmattning på grund av hela vår livssituation. Jag kan just nu bara hoppas för jag vet inte vad mer jag kan skriva i ansökan. Över 10 sidor dagboksbeskrivningar. Två sidor med beskrivning av hans problem fast sorterat i kategorier. En sida med motivering för vår ansökan. Allt med fokus på hur svårt det är, hur inget verkar fungera. Sidorna fullkomligen förgiftar mig. Fyller mig med sorg över hur livet blev. Frustration över att inte bli trodd och avfärdad.

Fantastiska möjligheter till stöd och hjälp, bara det att man nästan går under när man ska be om den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s