Tar cykeln till minnet

Använde cykeln mellan mina möte idag. En sådan där alldeles underbar varm, solig, försommardag. Frihetskänsla är underbar och väcker minnen. Cykeln var ju mitt huvudsakliga transportmedel tills körkortet kom. Uppväxt på landet med en buss som gick två gånger in till stan på morgonen och två gånger hem på kvällen och inte alls på helgen gjorde att cykla innebar friheten att bestämma själv. Ibland bestämde dock tröttheten eftersom det var över milen till stan. Idag, där i solen som värmde de bara armarna och benen när jag swishade iväg till mötet, var jag fri och glad. Och när jag cyklade förbi den nyklippta gräsmattan – så nyklippt att doften från bensin ångorna från gräsklipparen blandades med dem av gräs – tog minnena över och skicksde fram minnet av skolavslutningara. Den första riktiga somnarvärmen, precis den här tiden på året, en cykeltur och gräs ledde hjärnan till de härligaste av minnen. Och i dag lyckades jag vara i stunden och njuta. 

En tanke på “Tar cykeln till minnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s