Pang ner i vardagen

Vi satt där i bilen, poppade musik via mobilen-blåtand-bilstereo, slingrandes ner på de små bergsvägarna mot dagens utflyktsmål. Då ringer det på samma mobil. ”nej jag har semester, jag låter bli att svara” säger jag till maken och poppar vidare. Det komme ett sms. Från handläggaren på kommunen som håller i vår avlastningssnsökan. Ingen ändring från i fjol.  Inte en ynka timme extra, med motiveringen – han är mer i förskolan nu. Men vad fan – det är ju inte som att vi kan vila oss då, vi jobbar ju!  det var krasch, bom ner i vardagen mitt i semestern. Så jag grät, var arg,, ringde upp handläggaren och frågade hur hon tänkte? Om hon trodde att jag skojade när jag satt framför henne och bröt ihop.  Om jag verkligen ska behöva bli sjukskriven innan vi får hjälp. Om hon tror att jag över driver när jag säger att han är extremt hyperaktiv,  hon har ju träffat honom och vi lever med det all tid jag inte är på jobbet, inkl natten. Men hennes svar var bara ”jag förstår (så fan heller!!!)  men ni har rätt att överklaga”. Det tog 11 månader för förra överklagam att behandlads så det hjälper föga. Jag bor i ett land som ska ta hand om de svaga. Jag har dessutom adopterat ett barn och Sverige har därmed tagit på sig ett extra ansvsr
ALLA vi pratar med säger att vi borde ha mer hjälp – specialpedagogen i kommunen, förskolan, habiliteringen, läkaren på neuropediatiska, andra med barn i samma sits, men inte vår kommun. Idag är jag skitarg, bitter och allmänt otrevlig, men tyvärr inte förvånad.

Ge mig någon dag och jag är tillbaka i lösningsmode. Men fråga mig inte hur de tänker för det förstår jag verkligen inte.

2 tankar om “Pang ner i vardagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s