Kontrasternas morgon

I de tidiga timmarnas Stockholm syns de tydligare, människorna som lever ett helt annat liv än mig. Hemlösa på väg till en plats där de hoppas få några kronor från mig och dig som har så mycket, partyfolket i glittrande outfits som i morgontimman blir galet malplacerad, drogpåverkade som möter sina langare helt öppet på gatan, unga tjejer på väg till städjobb på de stora hotellen som inte alls betalar så bra som man kunde tro. Själv gnäller jag över att ens behöva vara ute och åka, men kollektivtrafiksåkande är en av de få förhållandevis lugnare aktiviteter som går att göra med sonen en tidig helgmorgon när maken behöver få sova. Det är välpolerade husfasader med en urinpöl som någon lämnat under nattens timmar. Hippa surdesgbageriets välgenomtänkta fönsterdiaplay som inte lämnar något slumpen och drivor av skräp på gatan utanför. Det är höstmånad men en glasskkaddig liten hand i min. Det är en trött mamma och en superpigg son på söndagstur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s