Mitt andra jobb

Att ha ett barn med funktionshinder innebär att man inte bara är mamma, man är också koordinator, administratör, taxisamordnare, advokat och en massa andra roller. När det vanliga jobbet avslutats för dagen, när köket är städat efter middagen och sonen ligger och sover då börjar nästa jobbpass. Ikväll har jag mailat med specialpedagogen på habiliteringen för att berätta hur sonens skolstart gått. Vi beställer hem en ny omgång av blöjor från hjälpmedelscentralen (efter att vi fått jaga tag på kunduppgifter och annat för vi lyckades förlägga de uppgifterna sist), vi ställer samman frågor till morgondagens utvecklingssamtal på skolan för att få veta om det är habiliteringen eller skolan som ska sköta planeringen av sonens kommunikationsträning.

Ikväll har jag också slutfört en process med att skaffa en privat barnvakt eftersom kommunen inte håller med oss om behovet av avlösning. Vi överklagade beslutet när det togs i fjol, men det har nästan gått ett år sedan dess och ännu har det inte varit upp i rätten, så vi orkar inte vänta. Vi har tur att ha förutsättningarna för att kunna köpa tjänsten privat – så nu testar vi det.

Ah, så ska jag sammanställa hur nyttjandet av korttidsboendet egentligen såg ut under våren eftersom korttidsboendet verkar ha gjort en helt galet felaktig beräkning och säger nu att dygnen är slut fasten det är två månader kvar på det beslutsåret. Borde nog förbereda mig inför utvärderingsmötet som ska vara med dem och kommunen.

Och förmodligen borde jag undersöka om det finns någon specialtandvård för barn som G, för jag förstår inte hur de ska kunna undersöka hans tänder när han inte ens kan vara still i mer än någon minut på ett nytt ställe. Men det får banne mig vara till en annan kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s