Skitsjukdom

Idag fick jag läsa en fd kollega som fått bröstcancer. Skitsjukdom. Hon får nu kämpa med cellgifter, strålning och hormontabletter. Och hon är i min ålder. Vi ser eg varandra bara på fejan men jag blir så berörd. Sånt ska inte hända. Inte kvinnor mitt i livet med barn och familj. Eller ja, ingen egentligen men det kommer nära.

Visserligen har jag själv fått uppleva hur skört livet kan vara och hur fort det kan ändras, men det spelar ingen roll, det knockar mig alltid när det kommer nära. Jag känner alltid mycket, bra som dåligt. Andras lycka och andras smärta går in i mig, jag kan inte värja mig. Jag vill bara få bort det onda från alla. Men det går inte, så jag gråter en stund och säger det igen – skitsjukdom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s