Avslut

Med frukost, dans till Lollo och Bernie, körsång från alla barnen på särakolan och tal av rektorn avslutades första terminen i förskoleklassen. En underbar morgon då jag rördes till tårar över sonens utveckling. Det har hänt så mycket sedan han började där för fyra månader sedan. Ihop med medicinen som fick honom att sova har skolan förändrat vårt liv på ett 100 % positivt sätt. Och allt är tack vare den underbara personalen. De anpassar till varje barn och utvecklar vad just de behöver. De över färdigheter i stort som i smått – i går var de på restaurang och åt pizza, ibland åker de buss. De övar på att vänta och aitta still. Men framförallt övar de barnen på att vara vänner. ”Pompis” som G säger. Det syntes när K signalerade till G att sitta bredvid henne för att sjunga och när R sträcker fram huvudet så G kan klappa där, hans sätt att säga hej. De små men ack aå värdefulla tecken. Och det hela avslutades med samling tillsamman med hela skolan där särskolan har en lika stor del som alla andra och som uppskattas av de andra. En så viktig sak som extra värmer hjärtat. Vilket sätt att börja julledigheten på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s